Ποδηλατάδα στα Τρίκαλα – Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Ποδηλατάδα στα Τρίκαλα για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Τα Τρίκαλα γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, στις 3 Ιουνίου 2021, με τη διοργάνωση ποδηλατάδας στις όχθες του Ληθαίου, από το Δήμο Τρικκαίων.

Η πόλη με την ποδηλατική κουλτούρα τιμάει την παγκόσμια γιορτή του ποδηλάτου με τη διεξαγωγή μιας μεγάλης ποδηλατάδας με τη συμμετοχή συλλόγων πολιτών και φορέων. Είναι μια ευκαιρία για μια μαζική χαλαρωτική βόλτα κατά μήκος του Ληθαίου στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα για περισσότερη χρήση του ποδηλάτου στην καθημερινότητα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα κληρωθεί ένα παιδικό ποδήλατο.

Η διαδρομή περιλαμβάνει τμήμα του υπό αναμόρφωση ποταμού και τμήμα του προς Καρυές, που ήδη καθαρίζεται από τις δημοτικές υπηρεσίες. Έτσι η βόλτα συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο τη σχέση ποδηλάτου, ποταμού και περιβάλλοντος, μια σχέση που αναδεικνύεται από τους πολίτες και «σφραγίζει» ο Δήμος Τρικκαίων με τα έργα (ποδηλατόδρομοι, αναμόρφωση Ληθαίου, αντιπλημμυρικά έργα).

Στοιχεία ποδηλατάδας

Ημερομηνία: 3 Ιουνίου 2021
Ωρα έναρξης: 19:30
Ωρα συνάντησης: 19:15
Αφετηρία & τερματισμός: Κεντρική Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου
Διαδρομή: κεντρική πλατεία, οδός 21ης Αυγούστου, δεξιά Ηρώων Αλβανικού Μετώπου, αναστροφή στην οδό Κολοκοτρώνη, αριστερά 28η Οκτωβρίου, κεντρική πλατεία, οδός Τσιτσάνη, δεξιά οδός Διονυσίου, οδός Ιακωβάκη, γέφυρα Γκίκα, αριστερά μουσείο Τσιτσάνη (όπισθεν μουσείου), αριστερά πεζογέφυρα (όπισθεν 2ου Δημοτικού), οδός Εθνικής Αντίστασης, οδός Λέσβου, ευθεία γέφυρα Καρδίτσης – οδός Σκοπέλου (προς Καρυές), ΤΕΦΑΑ, αναστροφή οδός Σκοπέλου, αριστερά γέφυρα Καρδίτσης, Καποδιστρίου, Κοραή, γέφυρα Γούρνας, δεξιά οδός Αμαλίας, κεντρική πλατεία.
Στην εκδήλωση θα μετάσχουν οι σύλλογοι ποδηλασίας: Ασκληπιός, Ποδηλατικός Σύλλογος, Σύλλογος Δρομέων (ποδηλατικό τμήμα). Επίσης, τρικαλινοί ιδιοκτήτες καταστημάτων ποδηλάτων θα προσφέρουν σημαντική βοήθεια με την τεχνογνωσία τους σε τυχόν βλάβες, ακολουθώντας τους ποδηλάτες, με τον κ. Νίκο Πλακώνα να συνοδεύει την ποδηλατάδα και με όχημα.
Υπενθυμίζεται ότι
– στην κεντρική πλατεία (Infopoint) έχει τοποθετηθεί από τον Δήμο Τρικκαίων και την Αστική Ανάπτυξη ΑΕ, σταθμός επισκευής ποδηλάτων (ibike stop).
– μετά τον τερματισμό θα πραγματοποιηθεί κλήρωση για ένα ποδήλατο, για τους μικρούς φίλους και μικρές φίλες του ποδηλάτου.

Η ποδηλατάδα εντάσσεται στην τριπλή περιβαλλοντική γιορτή που διοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων:
– Ποδηλατάδα 3/6/21 (Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου)
– Καθαρισμός Αγιαμονιώτη 5/6/21 (Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος)
– «Πόλη με ποδήλατα – Όμορφη πόλη» 7/6/21

Βρείτε πληροφορίες για διαμονήφαγητό, αγορέςκαφέ, brunch και ποτό στα Τρικαλα.

 

Παλιά Ιστορία Τρίκαλα, λογότυπο 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *