Ποδηλατάδα στα Τρίκαλα

Ποδηλατάδα στα Τρίκαλα

 

Τα Τρίκαλα, παραδοσιακά, είναι μια πόλη με μεγάλη ποδηλατική κουλτούρα λόγω του επίπεδου εδάφους, των στενών δρόμων και των μικρών αποστάσεων, με χιλιάδες ποδήλατα να την κατακλύζουν καθημερινά. Οι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς τους όχι μόνο ως τρόπο διασκέδασης ή ως όργανο άθλησης, αλλά και ως βασικό μέσο μετακίνησης ή ακόμα και για την πραγματοποίηση εμπορικών δραστηριοτήτων.

 

 

Συνολικά, κυκλοφορούν πάνω από 30.000 ποδήλατα, δηλαδή 1 ανά 2,5 κατοίκους. Εδώ θα συναντήσετε και πολλούς ματρακάδες. Πρόκειται για ποδήλατα αντίκες, που χρησιμοποιήθηκαν ευρέως στις δεκαετίες του 50΄,60΄ και 70΄ και στις μέρες μας έγιναν ξανά δημοφιλή. Ένας μεγάλος αριθμός τέτοιων μοντέλων έχει ανακατασκευαστεί και πλέον κυκλοφορούν στους δρόμους χαρίζοντας στην πόλη λίγη από την αρχοντιά και τη γοητεία του παρελθόντος.

Εκτός από τους ποδηλατόδρομους, τα ποδήλατα έχουν πρόσβαση σε όλους τους δρόμους και τους πεζόδρομους ενώ σε πολλά σημεία υπάρχουν κατάλληλα διαμορφωμένοι χώροι για τη στάθμευσή τους. Επίσης, ειδικές ποδηλατικές ομάδες της Δημοτικής Αστυνομίας και της ΕΛ.ΑΣ. περιπολούν στο κέντρο της πόλης.

Ώρα για ποδηλατάδα στα Τρίκαλα. Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε την πόλη είναι καβάλα σε ένα ποδήλατο. Πάρτε ένα δημοτικό ποδήλατο και ξεχυθείτε στους δρόμους σαν ντόπιοι. Διατίθενται δωρεάν, για τρίωρη μετακίνηση, από το info point περίπτερο του Δήμου Τρικκαίων στην Κεντρική Πλατεία. Συχνά, διοργανώνονται από το δήμο και το σωματείο Ποδηλάτες Τρικάλων μαζικές ποδηλατάδες, ανοιχτές στο κοινό, με εκατοντάδες συμμετέχοντες. Μερικές φορές συνδυάζονται με κάποια γιορτή με μουσική και εκδηλώσεις.