Αστυνομικοί με Ποδήλατα στα Τρίκαλα

Αστυνομικοί με ποδήλατα στα Τρίκαλα

Αστυνομικοί με ποδήλατα ποδηλατούν και περιπολούν στα Τρίκαλα, σε μια νέα υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ., πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα.

Τα Τρίκαλα, παραδοσιακά, είναι μια πόλη με μεγάλη ποδηλατική κουλτούρα. Σε ολόκληρο το δήμο κυκλοφορούν περισσότερα από 30.000 ποδήλατα, δηλαδή 1 ποδήλατο ανά 2,5 κατοίκους.

podilates sto kentro ton Trikalon

 

Έτσι, η πόλη που μας έχει συνηθίσει να καινοτομεί και να πρωτοπορεί ακολούθησε την ίδια πρακτική και στον ποδηλατικό πολιτισμό. Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2018 δημιουργήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. μια νέα υπηρεσία, μοναδική σε όλη τη Θεσσαλία, με την ονομασία «Ομάδες Εμφανούς Αστυνόμευσης με ποδήλατα». Εκπαιδευμένοι αστυνομικοί, με γνώσεις ξένων γλωσσών και πλήρως εξοπλισμένα ποδήλατα, περιπολούν στο κέντρο της πόλης, σε 6ωρες βάρδιες, καλύπτοντας τις ανάγκες αστυνόμευσης της περιοχής με το πλέον γρήγορο μέσο για μια επίπεδη πόλη με μικρούς και στενούς δρόμους. Θα τους συναντήσει κανείς σε κάποιον από τους ποδηλατοδρόμους, στην Κεντρική Πλατεία, στα μνημεία, στους πεζόδρομους ή να περιπολούν στις όχθες του Ληθαίου.

Αστυνομικοί με ποδήλατα στα Τρίκαλα, Κεντρική Γέφυρα

Ποδήλατα της Ελληνικής Αστυνομίας στα Τρίκαλα

Αστυνομικοί με ποδήλατα περιπολούν στα Τρίκαλα

Αστυνομικοί με ποδήλατα στις όχθες του Ληθαίου, στα Τρίκαλα

 

Αναμφισβήτητα, οι αστυνομικοί με τα ποδήλατα στο κέντρο των Τρικάλων αυξάνουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών προσφέροντας συνάμα, ευχάριστες ριπές ευρωπαϊκού αέρα στο «Μικρό Παρίσι» της Ελλάδας.

Αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. με ποδήλατα σε ποδηλατόδρομο των Τρικάλων

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Madeintrikala
Average rating:  
 0 reviews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *