Εγκαινιάζεται η “Γωνιά Μητροπάνου” στα Τρίκαλα

εγκαινιάζεται η "Γωνιά Μητροπάνου" στα Τρίκαλα

 

Η «Γωνιά Μητροπάνου» εγκαινιάζεται, στην Αγία Μονή Τρικάλων, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 στις 19.00.

Ο Δημήτρης Μητροπάνος αποκτά τη δική του θέση στην τρικαλινή μουσική ιστορία με τη δημιουργία ενός μικρού μουσειακού χώρου στη γενέτειρα συνοικία του. Θα στεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Σοφία Μπούμπα», στην οδό Διογένους 7, λίγα μόλις μέτρα από το πατρικό σπίτι του Μητροπάνου. Πρόκειται για έναν χώρο με αναμνήσεις από την καλλιτεχνική πορεία του μεγάλου τρικαλινού ερμηνευτή, στον οποίο θα φιλοξενούνται φωτογραφίες, βίντεο και προσωπικά του αντικείμενα. Η δημιουργία του είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Τρικκαίων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Μονής.

 

Μανάβικα Παλιά Ιστορία Τρίκαλα

 

«Γεννήθηκα στα Τρίκαλα, στην Αγία Μονή. Μικρή συνοικία, φτωχή. Μικρά σπιτάκια με αυλές ενωμένες, με καρδιές ενωμένες. Αριστερή συνοικία, Μικρή Μόσχα τη λέγανε. Στέρηση, αλλά τα απογεύματα μαζεμένη όλη η γειτονιά, πότε στη μια αυλή πότε στην άλλη, είχε ένας να φάει είχαμε όλοι. Ένα ραδιόφωνο υπήρχε στη γειτονιά. Απ’ αυτό ακούγαμε ειδήσεις και μουσική, λαϊκά, Καζαντζίδη». Έτσι εξιστορεί τα πρώτα χρόνια της ζωής του, στην Αγία Μονή, ο Δημήτρης Μητροπάνος, σε ειδικό αφιέρωμα της ΕΡΤ1 το 2000.

Η «Γωνιά Μητροπάνου» βρίσκεται 250 μέτρα από τον Μύλο των Ξωτικών και μπορεί να συνδυαστεί με το λαμπερό χριστουγεννιάτικο πάρκο.

 

Βρείτε πληροφορίες για διαμονή, φαγητό, καφέ, brunch και ποτό στα Τρίκαλα.

ταβέρνα Τσαγαλί Τρίκαλα, λογότυπο
River House logo
Λήθη λογότυπο
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Madeintrikala
Average rating:  
 0 reviews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *