Παζάρι Τρικάλων

Τρικαλινό Παζάρι

 

«Αρχινάει στα Τρίκαλα Λιάκο μ’ το παζάρι…». Το διάσημο και πολυτραγουδισμένο, μέσα από τους στίχους του Κώστα Βίρβου, τρικαλινό παζάρι ανοίγει τις πύλες του, κάθε χρόνο, από τις 14 έως τις 21 Σεπτεμβρίου στις Καρυές Τρικάλων. Πρόκειται για μια από τις κορυφαίες εμπορικές δραστηριότητες της ευρύτερης περιοχής, με πολιτιστικές προεκτάσεις, και αγαπημένο γεγονός για μικρούς και μεγάλους.

 

 

Δεκάδες πάγκοι με εμπορεύματα διαφόρων κατηγοριών, πλανόδιοι μικροπωλητές, ψητοπωλεία, υπαίθρια φαγάδικα, ζογκλέρ και λούνα παρκ δημιουργούν ένα πολύχρωμο μωσαϊκό, εμπλουτισμένο με μυρωδιές από τσίκνα, φρεσκοψημένο χαλβά Φαρσάλων και μαλλί της γριάς. Για μια ολόκληρη εβδομάδα καθίσταται τόπος συνάντησης και εμπορικών συναλλαγών για χιλιάδες τρικαλινούς και επισκέπτες της περιοχής.

Το τρικαλινό παζάρι μετρά αιώνες ζωής καθώς αποτελεί την εξέλιξη μιας εκ των διασημότερων ζωαγορών της χώρας. Οι απαρχές του δεν είναι γνωστές αλλά η πρώτη άδεια λειτουργίας του εκδόθηκε το 1883. Στη μακραίωνη πορεία του, πάντα σηματοδοτούσε την είσοδο στο φθινόπωρο και συνιστούσε τη μεγαλύτερη λαϊκή γιορτή της εποχής, γνωστή ως εμποροπανήγυρη.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Madeintrikala
Average rating:  
 0 reviews