Μύλος των Ξωτικών 2021: Μετάθεση της ημερομηνίας έναρξής του

Μύλος των Ξωτικών Τρίκαλα, το κεντρικό κτίριο

Μύλος των Ξωτικών 2021

Ο Μύλος των Ξωτικών, το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο της Ελλάδας, ανοίγει ξανά τις πύλες του μετά από δύο χρόνια, καθώς το 2020 η λειτουργία του ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Ωστόσο, η έναρξή του πήρε μια μικρή αναβολή, λίγων ημερών, λόγω της πανελλαδικής έξαρσης των κρουσμάτων του Covid. Πλέον, για τη λειτουργία των φετινών μεγάλων χριστουγεννιάτικων πάρκων απαιτείται σχετική ΚΥΑ (κοινή υπουργική απόφαση). Συνεπώς, δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, στις 3 Δεκεμβρίου 2021.

 

Μανάβικα Παλιά Ιστορία Τρίκαλα

 

Η δημοτική αρχή και οι διοργανωτές έχουν να διαχειριστούν μια μεγάλη πίεση σχετικά με τη φετινή διοργάνωση. Από τη μια, ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων στη χώρα προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία για τη λειτουργία του μύλου. Στην αντίπερα όχθη, υπάρχει η πληθώρα κρατήσεων σε καταλύματα της περιοχής και η προετοιμασία των επιχειρήσεων εστίασης για την υποδοχή χιλιάδων επισκεπτών. Επιπλέον, το τουριστικό προϊόν του νομού Τρικάλων είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη διοργάνωση του μύλου. Πιθανή ματαίωσή του, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο υποβάθμισής του.

Με όλα αυτά, και σε αναμονή της δημοσίευσης της σχετικής ΚΥΑ, ο Μύλος των Ξωτικών 2021 είναι έτοιμος να επαναλειτουργήσει, στο Πάρκο Ματσόπουλου, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Η νέα ημερομηνία έναρξής του είναι την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, το πρωί. Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. Έτσι, και φέτος, αναμένεται να αποτελέσει τόπο συνάντησης μικρών και μεγάλων σε ένα μαγικό ταξίδι στον λαμπερό κόσμο των Χριστουγέννων.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Μύλο των Ξωτικών 2021

 

Βρείτε πληροφορίες για διαμονή, φαγητό, καφέ, brunch και ποτό στα Τρίκαλα.

Το Ρακαριό ταβέρνα Τρίκαλα, λογότυπο
River House logo
Λήθη λογότυπο
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Madeintrikala
Average rating:  
 0 reviews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *