13ος Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα – Τρίκαλα “Θανάσης Σταμόπουλος”

13ος Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα - Τρίκαλα Θανάσης Σταμόπουλος, αγώνας δρόμου

Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα Τρίκαλα 2022

Την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 διεξάγεται ο 13ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Θανάσης Σταμόπουλος» στη διαδρομή Καλαμπάκα – Τρίκαλα.

Ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων διοργανώνει τον 13ο αγώνα δρόμου Καλαμπάκα-Τρίκαλα «Θανάσης Σταμόπουλος». Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), και με συνδιοργανωτές τους Δήμους Τρικκαίων και Μετεώρων. Παράλληλα με τον αγώνα δρόμου 21 χλμ. θα διεξαχθεί  αγώνας 5 χλμ μέσα στην πόλη των Τρικάλων. Ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων ορίστηκε η Κυριακή 13 Μαρτίου 2022.

 

Μανάβικα Παλιά Ιστορία Τρίκαλα

 

Η Διοργάνωση

Η συνολική απόσταση της διαδρομής είναι 21,1 χλμ., πιστοποιημένη από την AIMS. Πρόκειται για ασφάλτινο δρόμο με κλίση ελαφρώς κατηφορική σε όλο το μήκος της. Η αφετηρία είναι στην Καλαμπάκα και ο τερματισμός στην Κεντρική Πλατεία Τρικάλων. Η εκκίνηση της διαδρομής προσφέρει εντυπωσιακές εικόνες. Εκατοντάδες δρομείς και χιλιάδες θεατές συγκεντρώνονται με φόντο τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων τα οποία αποτελούν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Στη διοργάνωση του αγώνα, θα εφαρμοστούν οι κανόνες και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ. Θα τηρηθεί το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Δρόμου εκτός Σταδίου σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Στο πλαίσιο υλοποίησης των κανόνων και του πρωτοκόλλου διασφάλισης της δημόσιας υγείας, μπορούν να εγγραφούν και να συμμετέχουν στη διοργάνωση, σε ποσοστό τουλάχιστον 95%, οι δρομείς που θα έχουν σε ισχύ έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού. Επίσης, οι έχοντες έγκυρο πιστοποιητικό νόσησης COVID-19 έως και την ημέρα του αγώνα και σε ποσοστό έως 5% μη εμβολιασμένοι συμμετέχοντες. Οι ήδη εγγεγραμμένοι ανεμβολίαστοι έχουν φτάσει το όριο του 5% που προβλέπεται. Αυτό σημαίνει ότι όσοι ανεμβολίαστοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, αλλά ΔΕΝ γίνονται πλέον νέες εγγραφές για ανεμβολίαστους λόγω πληρότητας του ορίου όπως και αναγράφεται.

Οι μη εμβολιασμένοι ενήλικοι συμμετέχοντες (18 ετών και άνω) δύναται να συμμετάσχουν με προσκόμιση PCR εντός 72 ωρών ή RAPID TEST εντός 48 ωρών. Οι μη εμβολιασμένοι ανήλικοι συμμετέχοντες (έως 18 ετών) με την προσκόμιση SELF TEST εντός 24 ωρών από την ημέρα έναρξης του αγώνα. Όλα τα παραπάνω ισχύουν με την τελευταία ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στις 31/01/2022.

Οι εγγραφές για τους αγώνες θα είναι ανοιχτές μέχρι τη Δευτέρα 7 Μαρτίου.

Ιστορικό

Ο Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα – Τρίκαλα οφείλει την ύπαρξή του στο δραστήριο Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων, που ιδρύθηκε το 2003 από φίλους δρομείς του Νομού Τρικάλων. Ο Θανάσης Σταμόπουλος υπήρξε αθλητής και ιδρυτικό μέλος του σωματείου με πλήθος συμμετοχών σε πολλούς αγώνες δρόμου μεταξύ των οποίων και υπερμαραθώνιοι άνω των 100 χιλιομέτρων. Ο αγώνας διοργανώνεται ως τιμή στη μνήμη του και διεξήχθη για πρώτη φορά το 2008. Το 2011 ο αγώνας αναβαθμίστηκε σημαντικά και πλέον οι συμμετέχοντες ξεπερνούν τους 1200 δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα της διοργάνωσης

Βρείτε πληροφορίες για διαμονή, φαγητό, καφέ, brunch και ποτό στα Τρίκαλα.

Το Ρακαριό ταβέρνα Τρίκαλα, λογότυπο
River House logo
Λήθη λογότυπο
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Madeintrikala
Average rating:  
 0 reviews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *