13ος Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα – Τρίκαλα

Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα Τρίκαλα 2020

Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα Τρίκαλα

Ο 13ος Αγώνας Δρόμου Καλαμπάκα – Τρίκαλα αναβάλλεται λόγω του κορονοϊού. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020 διεξάγεται ο 13ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Θανάσης Σταμόπουλος» στη διαδρομή Καλαμπάκα – Τρίκαλα.

Ο Ημιμαραθώνιος Δρόμος Καλαμπάκα – Τρίκαλα «Θανάσης Σταμόπουλος» διοργανώνεται για 13η συνεχόμενη χρόνια από το Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ καθώς και της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Η διαδρομή έχει μήκος 21,1 χλμ. σε άσφαλτο, με κλίση ελαφρώς κατηφορική. Η αφετηρία της είναι η Κεντρική Πλατεία Καλαμπάκας και ο τερματισμός η Κεντρική Πλατεία Τρίκάλων.

 

Μανάβικα Παλιά Ιστορία Τρίκαλα

 

Η εκκίνηση της διαδρομής προσφέρει εντυπωσιακές εικόνες, με εκατοντάδες δρομείς και χιλιάδες θεατές να συγκεντρώνονται με φόντο τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων τα οποία αποτελούν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Παράλληλα με τον Ημιμαραθώνιο δρόμο θα διεξαχθεί αγώνας 5χλμ. μέσα στην πόλη των Τρικάλων καθώς και αγώνας 1000 μέτρων για παιδιά 9-14 ετών.

Οι εγγραφές για τους αγώνες θα είναι ανοιχτές μέχρι την Παρασκευή 6 Μαρτίου και ώρα 23:59’.

Ο Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα – Τρίκαλα οφείλει την ύπαρξή του στο δραστήριο Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων, που ιδρύθηκε το 2003 από φίλους δρομείς του Νομού Τρικάλων. Ο Θανάσης Σταμόπουλος υπήρξε αθλητής και ιδρυτικό μέλος του σωματείου με πλήθος συμμετοχών σε πολλούς αγώνες δρόμου μεταξύ των οποίων και υπερμαραθώνιοι άνω των 100 χιλιομέτρων. Ο αγώνας διοργανώνεται ως τιμή στη μνήμη του και διεξήχθη για πρώτη φορά το 2008. Το 2011 ο αγώνας αναβαθμίστηκε σημαντικά και πλέον οι συμμετέχοντες ξεπερνούν τους 1200 δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα της διοργάνωσης

Βρείτε πληροφορίες για διαμονήφαγητό, αγορέςκαφέ, brunch και ποτό στα Τρίκαλα.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Madeintrikala
Average rating:  
 0 reviews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *