Πώς γυρίστηκε η ταινία της Nike στον Όλυμπο (Βίντεο)

ταινία της Nike στον Όλυμπο, το ελικόπτερο στην κορυφή Σκολιό

Ένα ελικόπτερο ίπταται πάνω από τις κορυφές του Ολύμπου έχοντας κρεμασμένη από σχοινί μια μπασκέτα. Από κάτω του βραχώδεις ορθοπλαγιές, παγωμένες χιονούρες, τεχνικοί με ορειβατικό εξοπλισμό και ένα συνεργείο κινηματογράφησης. Σας παρουσιάζουμε, σε αποκλειστικότητα, πώς γυρίστηκε η ταινία της Nike στον Όλυμπο, προς τιμήν του Γιάννη Αντετοκούνμπο, σε ένα κείμενο με εντυπωσιακά βίντεο και φωτογραφίες. 

 

Καρακικές λογότυπο

 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, πριν λίγες μέρες, ανέβηκε στον «Όλυμπο» του αμερικάνικου μπάσκετ κατακτώντας τον τίτλο του MVP του ΝΒΑ. Η εταιρεία αθλητικών ειδών Nike, για να τον τιμήσει, δημιούργησε μια ταινία τοποθετώντας μια μπασκέτα με ένα μήνυμα σε μια από τις κορυφές του Ολύμπου.

Η ταινία της Nike στον Όλυμπο γυρίστηκε στη δεύτερη ψηλότερη κορυφή του, Σκολιό, σε υψόμετρο 2911 μ. Η συγκεκριμένη κορυφή είναι πιο ομαλή και έχει μεγαλύτερη επιφάνεια, σε σχέση με τον Μύτικα (2918 μ.). Επίσης, βρίσκεται ακριβώς απέναντί του και προσφέρει απρόσκοπτη θέα προς τις εντυπωσιακές ορθοπλαγιές του Μύτικα, της Ταρπηίας Πέτρας, του Στεφανιού καθώς και στα Καζάνια.

 

ταινία της Nike στον Όλυμπο, κορυφές

Φωτογραφία μέσα από το ελικόπτερο

 

ταινία της Nike στον Όλυμπο, Σκολιό Β. ορθοπλαγιά

Η βόρεια ορθοπλαγιά του Σκολιού, 2911 μ.

 

Η προετοιμασία και τα γυρίσματα διήρκεσαν 3 μέρες. Για τη δημιουργία της ταινίας δούλεψαν 20 άνθρωποι, κινηματογραφιστές, φωτογράφοι, τεχνικοί και ορειβάτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η μπασκέτα και ο βοηθητικός εξοπλισμός μεταφέρθηκαν στην κορυφή με ελικόπτερο, ως εξωτερικό φορτίο, κρεμασμένα με σχοινί και ειδικό δίχτυ. Το ελικόπτερο ναυλώθηκε από τη βόρεια Ιταλία και έφτασε στο Λιτόχωρο πάνω σε τρέιλερ. Εκεί αφού μονταρίστηκε, πραγματοποίησε αλλεπάλληλες πτήσεις προς το Σκολιό μεταφέροντας ανθρώπους και εξοπλισμό.

 

ταινία της Nike στον Όλυμπο, μοντάρισμα ελικοπτέρου

ταινία της Nike στον Όλυμπο, συνεργείο

ταιν

 

Προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ταινία της Nike στον Όλυμπο δόθηκε ειδική άδεια από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου. Μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων, η μπασκέτα απομακρύνθηκε και η κορυφή επανήλθε στην αρχική της κατάσταση. Η τοποθέτησή της έγινε με σεβασμό προς το περιβάλλον και για τη στήριξή της χρησιμοποιήθηκαν ανεξάρτητα βάρη και αντιριδώσεις τα οποία δεν άφησαν κάποια ίχνη στο σημείο που να μαρτυρούν την όλη διαδικασία.

Απολαύστε τα βίντεο.

freerider ορειβατικά, λογότυπο

 

Βρείτε πληροφορίες για διαμονήφαγητό, αγορέςκαφέ, brunch και ποτό στα Τρίκαλα.

 

     Παλιά Ιστορία Τρίκαλα, λογότυπο    

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *