Ταβέρνα Το Χάνι

Το αναπαλαιωμένο αυθεντικό χάνι του 1918, με το υπόγειο κελάρι, δεσπόζει απέναντι από τον σιδηροδρομικό σταθμό και αποτελεί σημείο αναφοράς των Τρικάλων «παντρεύοντας» την εκλεκτική ελληνική κουζίνα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της περιοχής.

Πέτρα, ξύλο και φως, ποτισμένα με λίγες σταγόνες ιστορίας, συνδυάζονται αρμονικά δημιουργώντας ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον το οποίο επιμελήθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αρχιτέκτονας Φένια Καλογερομήτρου.

Δοκιμάστε μοσχαροκεφαλή ψητή σε ξυλόφουρνο, χοιρινή πρασοτηγανιά, συκωτάκια φλαμπέ με κονιάκ, ντόπιο λουκάνικο με πράσο, γαλοτύρι και χειροποίητα ντολμαδάκια με αυγολέμονο. Στις θαλασσινές προτάσεις ξεχωρίζουν η ψαρόσουπα με πεσκανδρίτσα, η αθηναϊκή με σφυρίδα και αυγά σολωμού καθώς και τα μεγάλα ψάρια στη σχάρα τα οποία αλιεύονται από συνεργαζόμενους βαρκάρηδες των ακτών του Πηλίου. Μην παραλείψετε να συνοδεύσετε τα πιάτα σας με κάποια από τις εξαιρετικές ετικέτες της πλούσιας κάβας ή με βαρελίσιο κρασί από το κελάρι.

Δίπλα στις γραμμές του τρένου και μόλις λίγα μέτρα από το Μύλο Ματσόπουλου (Μύλος των Ξωτικών), ένα «ταξίδι» στη γαστρονομία και στην παράδοση είναι έτοιμο να αρχίσει.

 

Ταβέρνα Το Χάνι

Στοιχεία Επιχείρησης
Διεύθυνση: Πύλης 2, Τρίκαλα
Τηλέφωνο: 2431028502
Φαξ:
Email: [email protected]

Ιστοσελίδα επιχείρησης

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Madeintrikala
Average rating:  
 0 reviews