Χριστούγεννα στα Τρίκαλα

Χριστούγεννα στα Τρίκαλα

Χριστούγεννα στα Τρίκαλα! Η ομορφότερη εποχή του χρόνου γίνεται ακόμα πιο ονειρεμένη και μαγική στην ελληνική πρωτεύουσα των Χριστουγέννων.

Ο Ληθαίος με τις γέφυρές του, το Βυζαντινό Κάστρο, η Οδός Ασκληπιού και τα Μανάβικα φοράνε τα γιορτινά τους και εντυπωσιάζουν. Χιλιάδες λαμπιόνια κάνουν τις νύχτες λαμπερές και το ψηλότερο φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ελλάδας ακτινοβολεί στο κέντρο της πόλης, φρουρούμενο από μολυβένιους στρατιώτες. Το θείο βρέφος βρίσκει ζεστασιά στη φάτνη, δίπλα στη λιμνούλα της Πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου, συντροφιά με το άγαλμα του Νικολάκη.

Οι εμπορικοί δρόμοι φωτίζονται από τις στολισμένες βιτρίνες των καταστημάτων και ο αέρας πλημμυρίζει από χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα. Τα χιλιάδες ποδήλατα που κυκλοφορούν στην πόλη ανακατεύονται με τα πλήθη και πλαισιώνουν το γιορτινό διάκοσμο. Τα εστιατόρια, τα φαγάδικα, τα καφέ και τα μπαρ της πόλης γεμίζουν από ντόπιους και επισκέπτες. Τα Χριστούγεννα στα Τρίκαλα είναι μαγικά! Το παρακάτω βίντεο παρουσιάζει μια νυχτερινή βόλτα στη γιορτινή πόλη του Ασκληπιού και του Τσιτσάνη!

Ο Μύλος των Ξωτικών ανοίγει τις πύλες του στη μαγεία των Χριστουγέννων. Τα φώτα ανάβουν, οι μηχανές παίρνουν μπρος και το ψηλό φουγάρο αρχίζει να καπνίζει. Νεράιδες, ιππότες, μολυβένιοι στρατιώτες και καλικάντζαροι κάνουν την εμφάνισή τους. Ο Άγιος Βασίλης και οι βοηθοί του, τα ξωτικά, δουλεύουν νυχθημερόν για να προλάβουν να ετοιμάσουν τα δώρα. Το καρουζέλ αρχίζει τις περιστροφές, στο παγοδρόμιο οι πιρουέτες δίνουν και παίρνουν και το fun park κατακλύζεται από φωνές και γέλια. Από το εργοστάσιο σοκολάτας αναδύονται γλυκές μυρωδιές ενώ οι πάγκοι της χριστουγεννιάτικης αγοράς είναι γεμάτοι καλούδια.

Το τρενάκι που μεταφέρει τους επισκέπτες από την Κεντρική Πλατεία στο Μύλο των Ξωτικών είναι γεμάτο με χαμογελαστά πρόσωπα. Καθώς διασχίζει τους στολισμένους δρόμους της πόλης, ο ήχος της μηχανής του ανακατεύεται με τις μελωδίες από τα ηχεία του και τις χαρούμενες φωνές, συνθέτοντας μια χριστουγεννιάτικη σονάτα.