Μουσείο Φυσικής Ιστοριας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών

 

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών αποτελείται από δύο μόνιμες συλλογές. Η πρώτη αφορά στο ζωικό βασίλειο και η δεύτερη στον κόσμο των μανιταριών. Στεγάζεται σε ένα κτήριο 1100 τ.μ. το οποίο, επιπλέον των χώρων έκθεσης, περιλαμβάνει αίθουσα εκδηλώσεων και καφετέρια.

 

 

Η μία συλλογή του μουσείου περιλαμβάνει περίπου 350 ταριχευμένα είδη θηλαστικών και πουλιών υψηλής ποιότητας, επιμελημένα από τους καλύτερους ταριχευτές της Ευρώπης. Ανάμεσα στα αρπακτικά της έκθεσης βρίσκεται και ο Ασπροπάρης, ένα σπάνιο είδος γύπα στενά συνδεδεμένο με τα Μετέωρα. Η δεύτερη είναι αφιερωμένη στα μανιτάρια και αριθμεί γλυπτά από περίπου 250 είδη μανιταριών. Παρουσιάζονται σε τρεις φάσης ανάπτυξης του κύκλου της ζωής τους. Όλα τα εκθέματα επιδεικνύονται σε διοράματα τα οποία προσομοιάζουν λεπτομερώς το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζουν και αναπτύσσονται τα είδη.

Επίσης, στο μουσείο φιλοξενούνται, κατά περιόδους, εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής και γλυπτικής. Επιπλέον, διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικά με τη φύση και το περιβάλλον. Η λειτουργία και το πληροφοριακό υλικό του στηρίζονται στην επιστημονική γνώση που παρέχεται από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, επίσημο επιστημονικό σύμβολο του μουσείου. Τέλος, στο χώρο του λειτουργεί καφέ με θέα τους βράχους των Μετεώρων.

Διεύθυνση: Πίνδου 20, Τηλ:2432024959, Email: [email protected], Ανοιχτό: Δευτέρα – Παρασκευή 10.00 – 16.00, Σαββατοκύριακο 10.00 – 17.00