Βαρκάδα στο Ληθαίο

Βαρκάδα στο Ληθαίο

 

Ο Ληθαίος είναι ο ποταμός της λησμονιάς. Η ομορφιά του μαγεύει το νου και επιφέρει λήθη στα προβλήματα και τις ανησυχίες της καθημερινότητας. Οι σκέψεις και τα συναισθήματα γίνονται ποίηση, οι στιγμές και τα βιώματα γίνονται γλυκιά νοσταλγία.

 

 

Το ρεύμα του συμπαρασύρει το μυαλό και το ταξιδεύει μαζί με τη βαρκούλα που αφήνεται να κυλάει νωχελικά στα ήρεμα νερά του. Πάνω τους καθρεφτίζεται η πόλη του Ασκληπιού με φόντο τον ορειχάλκινο ανδριάντα του θεού της ιατρικής. Γέλια, φωνές ενθουσιασμού και χαρούμενα πρόσωπα πλημμυρίζουν την κοίτη του. Ο χρόνος μοιάζει να τσουλάει πιο αργά, συντονισμένος με τον ταξιδιάρικο ρυθμό και τη ρότα της βάρκας. Σιγά – σιγά η διαδρομή ολοκληρώνεται και τα κουπιά βυθίζονται στο νερό για να την κατευθύνουν προς το αγκυροβόλι της. Στην ξύλινη αποβάθρα αναμένουν καρτερικά να επιβιβαστούν οι επόμενες παρέες για το δικό τους «ταξίδι στη λήθη».

Η βαρκάδα στο Ληθαίο είναι μια ξεχωριστή εμπειρία η οποία συνδυάζει τα χρώματα του νερού, τις μυρωδιές της φύσης και τους ήχους της πόλης, στην καρδιά των Τρικάλων. Πρόκειται για μια ατμοσφαιρική δραστηριότητα που μυεί βαθύτερα στη γοητεία αυτής της πόλης. Πίσω από τη Γέφυρα του Ασκληπιού, στη βόρεια όχθη, βρίσκεται το μικρό λιμανάκι του Ληθαίου όπου ο Δήμος Τρικκαίων προσφέρει δωρεάν βαρκούλες για βόλτα. Επιβιβαστείτε και αφήστε να το πάρει το ποτάμι.