Λίμνη Αγίου Βησσαρίωνα

Λίμνη Αγίου Βησσαρίωνα

 

Η Λίμνη Αγίου Βησσαρίωνα είναι μια τεχνητή λιμνούλα η οποία δημιουργήθηκε για την άρδευση των καλλιεργειών του Δήμου Πύλης.

 

 

Βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό Άγιος Βησσαρίωνας, 4 χιλιόμετρα βόρεια της Πύλης. Έχει μέγιστη διάμετρο 150 μέτρα και βάθος 10 μέτρα.

Η κατάφυτη ανατολική πλαγιά του Κόζιακα καθρεφτίζεται αυτάρεσκα στα νωχελικά νερά της μικρής λίμνης, σαν να προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις από τους λευκούς και μαύρους κύκνους που λούζονται περήφανα με τις τελευταίες αχτίδες ενός ντροπαλού ήλιου του Δεκεμβρίου, λίγο πριν δύσει ανάμεσα στις χιονισμένες κορυφές της Πίνδου. Σε μια άκρη, ένας ψαράς έχει απλώσει τα καλάμια του και περιμένει καρτερικά τη λεία του την ώρα που ένα κοπάδι από αγριόπαπιες προσπαθεί να του κλέψει τον μεζέ, ενώ γύρω γύρω στις όχθες, ένα τσούρμο από φλύαρα βατράχια συνεχίζει αμέριμνα το τραγούδι του. Το ξύλινο κιόσκι στέκει αγέρωχα στο ύψωμα ως μοναχικός παρατηρητής, έχοντας ήδη αποχαιρετήσει και τους τελευταίους εκδρομείς που έσπευσαν να ξαποστάσουν στα παγκάκια του. Η ώρα περνάει και το σκοτάδι αρχίζει να απλώνεται βιαστικά πάνω από τη λιμνούλα.