Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Κλιάφα

Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Κλιάφα

 

Το Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Κλιάφα δημιουργήθηκε το 2003 με ιδιωτική πρωτοβουλία. Στεγάζεται στο παλιό βιομηχανικό κτήριο της ιστορικής τοπικής εταιρείας αναψυκτικών.

 

 

Στο κέντρο λειτουργεί βιομηχανικό μουσείο στο οποίο, εκτός από τον παλιό μηχανολογικό εξοπλισμό του εργοστασίου, εκτίθενται επίσης μια μεγάλη συλλογή μπουκαλιών, ετικετών και πωμάτων από όλο τον κόσμο, αλληλογραφία, φωτογραφίες, ζωγραφιές και παλιές διαφημίσεις.

Επιπλέον, σε ξεχωριστή αίθουσα λειτουργεί μουσείο τοπικής ιστορίας στο οποίο μέσα από κείμενα, χειρόγραφα, παλιές φωτογραφίες και μικροαντικείμενα παρουσιάζεται η πρόσφατη ιστορία της πόλης. Στο χώρο δεσπόζει ακόμα η αίθουσα του παλιού τυπογραφείου στην οποία εκτίθεται ένα παλιό πιεστήριο και οι κάσες με τα τυπογραφικά στοιχεία, ενώ στους τοίχους βρίσκονται αναρτημένα εξώφυλλα τοπικών εφημερίδων, φωτογραφίες δημοσιογράφων και τυπογράφων και διάφορες ενδιαφέρουσες συλλογές.

Τέλος, το κέντρο συμπεριλαμβάνει μια μεγάλη αίθουσα για πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς και μια παιδική και εφηβική βιβλιοθήκη με 6.000 βιβλία και πολυμέσα.

Διεύθυνση: Ομήρου & Θεμιστοκλέους, Τηλ: 2431027313, Ανοιχτό: Δευτέρα – Παρασκευή 11.00 – 13.00 και απογεύματα με ραντεβού, Είσοδος ελεύθερη