Αθλητικό Πάρκο Αγίου Γεωργίου

Αθλητικό Πάρκο Αη Γιώργη

 

Το Αθλητικό Πάρκο του Αη Γιώργη αποτελεί μια όαση πρασίνου για επαφή με τη φύση, χαλάρωση και άθληση στα Τρίκαλα. Είναι ένας χώρος πρότυπο σε οργάνωση και υποδομές ο οποίος συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Τρικαλινών.

 

 

Το Πάρκο του Αη Γιώργη είναι μια δημοτική έκταση που ξεπερνάει τα 250 στρέμματα, στη νοτιοανατολική πλευρά της πόλης. Η απόστασή του από το κέντρο είναι 2,5 χιλιόμετρα. Στην κεντρική είσοδο του πάρκου δεσπόζει το πέτρινο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, από το οποίο πήρε το όνομά του. Δίπλα του, μια μικρή λιμνούλα με ξύλινο γεφυράκι, τροφοδοτούμενη από τρεχούμενο πόσιμο νερό, κοσμεί το χώρο.

Το πάρκο έχει εξαιρετικές αθλητικές υποδομές και αποτελεί το δημοφιλέστερο αθλητικό κέντρο των Τρικάλων. Διαθέτει δύο διαδρόμους για τρέξιμο, το μεγάλο χωμάτινο μήκους 900 μέτρων και το μικρό, με ταρτάν, μήκους 600 μέτρων. Στη σκιά των πανύψηλων δέντρων λειτουργεί υπαίθριο γυμναστήριο με όργανα ενώ σε διάφορα σημεία υπάρχουν μονόζυγα και ξύλινοι πάγκοι γυμναστικής. Ακόμη, ο χώρος περιλαμβάνει γήπεδα μπάσκετ, τένις, βόλεϊ, beach volley και μίνι ποδοσφαίρου καθώς και αποδυτήρια. Επιπλέον, διαθέτει ανοιχτό κολυμβητήριο με θερμαινόμενη πισίνα, πάγκους για πινγκ πονγκ, σκάκι, πικ νικ καθώς και παιδική χαρά.