Πανηγύρι του Προφήτη Ηλία στην Κόρη

Η «Κόρη» της Σαμαρίνας γιορτάζει τον Προφήτη Ηλία με τριήμερες εκδηλώσεις από 20 έως 22 Ιουλίου 2018. Το πανηγύρι κορυφώνεται το Σάββατο το βράδυ με παραδοσιακό βλάχικο γλέντι στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Παρασκευή 20 Ιουλίου:

7.30 – 10.30 Θεία Λειτουργία στο γραφικό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία

Σάββατο 21 Ιουλίου:

19.00 Εσπερινός

21.30 Παραδοσιακό βλάχικό γλέντι με ζωντανή ορχήστρα και τo χορευτικό της Αγίας Μονής, στην κεντρική πλατεία του χωριού

Κυριακή 22 Ιουλίου:

7.00 – 10.00 Θεία Λειτουργία στο γραφικό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία

Η Κόρη
Βλάχικος ορεινός οικισμός χτισμένος στην ανατολική πλευρά του Κόζιακα, σε υψόμετρο 870μ., με πανοραμική θέα στο Θεσσαλικό κάμπο και τα Μετέωρα μέχρι τα Άγραφα, τον Όλυμπο και τον Κίσσαβο.
Δημιουργήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα από Τρικαλινούς καταγόμενους από τη Σαμαρίνα Γρεβενών, τους οποίους τα μέσα εκείνης της εποχής δεν τους επέτρεπαν να βρίσκονται εύκολα κοντά στο αγαπημένο τους χωριό. Έτσι, αισθανόμενοι την ανάγκη ύπαρξης σε ένα περιβάλλον που να προσομοιάζει το ιστορικό βλαχοχώρι της Β. Πίνδου και σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν τις παραδόσεις και τα έθιμα του τόπου τους, δημιούργησαν την «Κόρη» της Σαμαρίνας κρατώντας δυνατούς δεσμούς με το μητρικό χωριό και αναλλοίωτο το βλάχικο στοιχείο.
Σήμερα ο οικισμός αποτελεί παραθεριστικό θέρετρο με πλούσια βλάστηση και κατοικείται μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Αριθμεί περίπου 250 σπίτια και 2 κοινοτικά καταστήματα τα οποία λειτουργούν το καλοκαίρι, το ένα ως καφενείο-ταβέρνα-μπακάλικο και το άλλο ως καφετέρια με απρόσκοπτη θέα προς τον κάμπο. Διοικητικά υπάγεται στο Δήμο Τρικκαίων και απέχει από τα Τρίκαλα 28 χιλιόμετρα.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό στην ομάδα της Κόρης στο facebook.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *